Rasmus Foged

Skribent

Rasmus Foged
Alder: 39
Civil status: Gift med Marie
Børn: Tre skønne børn på 7, 5 og 2 år.
By: Aarhus
Mail: Rasmus.Foged@Alternativet.dk
Tlf: 22 46 69 15
Udd: Jurist fra Aarhus Universistet i 2006. Bachelor i erhvervsøkonomi og erhvervsjura (HA-jur.) fra Aalborg Universitet 2001 og diverse efteruddannelse inden for ledelse.
Erhverv: Som sekretariatschef ved Retten i Aarhus arbejder jeg både med ledelse og som dommer i konkrete retssager.
Frivillig: Jeg er fodbolddommer og har været frivillig i DBU. Jeg har også være frivillig i andre foreninger, bl.a. en forening for tidligere udvekslingsstudenter.
Fritid: Jeg bruger det meste af min fritid sammen med mine børn. Jeg er meget glad for musik, og jeg kan godt lide at være på festival (Smukfest, SPOT og NorthSide). Jeg dømmer også lidt fodbold og går til crossfit.

Ordførerskab: Som kandidat til regionsrådet er mit ordførerskab klima og miljø.

Mærkesager:
1. Miljømæssig bæredygtighed: Det er helt afgørende for håndteringen af klimakrisen, at vi foretager en seriøs bæredygtig omstilling. Region Midtjylland skal reducere sin CO2-udledning med mindst 2 procent om året.
2. Tillid frem for kontrol: Vi bruger alt for mange ressourcer på at dokumentere og kontrollere. Vi skal have mere tillid til de udførende medarbejdere, så vi kan få mere tid til kerneopgaverne – både inden for sundhedsområdet og på alle regionens øvrige ansvarsområder.
3. Vedvarende energi: Region Midtjylland skal fortsætte med at skabe gode vilkår for virksomheder, der arbejder med vedvarende energi. Endvidere skal regionen samarbejde med energiselskaber om at understøtte udvikling af teknologier til lagring af vedvarende energi.